منشور اخلاقی تربیتی طلاب حوزه های علمیه خواهران
منشور اخلاقی تربیتی طلاب حوزه های علمیه خواهران
در محضر پروردگار سمیع و بصیر، و حاضر و ناظر بر نیات و اعمال همگان، با استعانت از درگاه ربوبیاش، که نعمت
هدایت و توفیق گامنهادن در مسیر نورانی علم و تقوا را نصیب من فرمود، و با توسل به آستان قدسی اهلبیت علیهم السلام، به ویژه حضرت فاطمه زهرا )سلام الله علیها( و حضرت ولیّ عصر )ارواحنا فداه( متعهد میشوم که در حد توان میثاق طلبگی در حوزه های علمیه « پایبند باشم، و بر امور ذیل به عنوان » منشور اخلاقی و تربیتی « به این استوار بمانیم: » خواهران
1 . با انگیزه و نیتی الهی، به عنوان یک بانوی طلبه و شاگرد و سرباز مکتب اهل بیت علیهم السلام، برای تهذیب و
تحصیل و به منظور ایفای رسالت های طلبگی وارد حوزه علمیه شده و در این مسیر مقدس، از آلودگی به اغراض دنیوی همچون شهرت طلبی، کسب مال و مقام، فخرفروشی، مریدپروری و … احتراز نمایم.
2 . مطابق با اصول تربیت توحیدی، همواره خداوند متعال را حاضر و ناظر بر تمامی افکار و اعمال خود بدانم؛ و بکوشم پس از فراگیری عالمانهی اعتقادات حقه امامیه و سایر دانشهای حوزوی، منشها و کنشهای خود را بر اساس همان معارف ارتقا بخشم.
3 . برای جلب رضای حق تعالی و تقرب إلی الله، در انجام واجبات و عبادات دینی، بهویژه فراگیری احکام شرعی و التزام به آن، اقامه نماز جماعت اول وقت، قرائت همراه با تدبّر قرآن کریم، توسل به ساحت مقدس معصومین علیهم السلام، دوام وضو و تهجد شبانه، در حد مقدور اهتمام ورزم؛ و با مراقبه و محاسبه، بر انجام آنها مداومت داشته باشم.
4 . برای رشد اخلاقی و ارتقای صفای باطن، در مسیر شناخت و تحکیم فضایل والای اخلاقی بکوشم، و از رذایل اخلاقی و رفتارهای ناپسند بپرهیزم؛ و همواره با رعایت زیّ طلبگی و داشتن ظاهری آراسته و شایسته، در مراعات حدود شرعی و حفظ و تکریم حجاب اسلامی کوشا باشم؛ و در اندیشه و عمل، حرمت حوزه های مقدسه فاطمی سلام الله علیها را پاس دارم.
5 . با برنامه ریزی و رعایت نظم، استفاده حداکثری از داشتههای معرفتی و معنوی اساتید، و اهتمام به سنتهای آموزشی و پژوهشی حوزویان، استعدادهای خداداد خویش را شکوفا سازم؛ و در عرصه تحصیل، تحقیق و ترویج معارف ناب اسلامی، به گونهای گام بردارم تا به مرزهای تولید و گسترش دانش دست یابم و در جایگاه عالمان ربانی به تزکیه و تعلیم اجتماع بپردازم.
6 . همواره در ترویج و تبلیغ معارف اسلام و بذل سخاوتمندانهی اندوختههای علمی و مهارتی خود به دیگران بکوشم؛ و با درکی درست از اقتضائات و معضلات اجتماعی، طبیبانه و مشفقانه به امدادرسانی و نقشآفرینی فکری و معنوی در جامعه و اعتلای جایگاه زن و خانواده اهتمام نمایم.
7 . تعاملات اجتماعی خود را با حسن خلق، مهرورزی، رازداری، خیرخواهی، و رعایت حقوق و آداب اسلامی درآمیزم؛ و با حفظ حدود اخلاقی و شرعی و مراعات مصالح فردی و اجتماعی، در برابر مسلمانان و محبان اهلبیت علیهمالسلام، خاضع و نرمخو، و در رویارویی با دشمنان اسلام، سختگیر و قاطع باشم.
8 . برای افزایش نشاط علمی و معنوی و تسهیل در انجام وظایف و رسالتها، در حفظ سلامت جسمانی و بهداشت روانی خود بکوشم؛ و بدین منظور به انجام فعالیت های ورزشی و تفریحی مناسب، رسیدگی مناسب و متعادل به تغذیه و استراحت، رعایت بهداشت شخصی و عمومی، و توجه به اخلاق زیست محیطی اهتمام ورزم.
9 . با ارج نهادن به نهاد مقدس خانواده، نسبت به بستگان نسبی و سببی خویش رفتاری شایسته و الگو داشته باشم؛ و برای رسیدن به آرامش و تربیت نسل توحیدی، به عنوان بانویی وفادار و مؤمن، در همسرداری برتر و پرورش نسلی صالح و سالم در چارچوب عقل و شریعت بکوشم.
10 . برای ترویج فرهنگ ایثار، جهاد و شهادت، امر به معروف و نهی از منکر، تحقق آرمانهای انقلاب اسلامی، و به ثمر نشستن منظومه فکری امامین انقلاب کوشا باشم؛ و با مشارکت انقلابی در امور سیاسی و اجتماعی، و حساسیت نسبت به سرنوشت مسلمانان و مظلومان جهان، در هر مکان و هر زمان، فریاد خروشان حق باشم، و برای استقرار اوامر الهی و استمرار ارزشهای اسلامی، ستیزی پایدار با پلیدیها داشته باشم.
11 . هر مسئولیتی را برای رضای خدا، آگاهانه، در راستای وظایف طلبگی و بر اساس توانایی ها بپذیرم؛ و با داشتن روحیه خدمتگزاری، تعاون و همکاری، در راه انجام بهتر تعهدات از هرگونه مجاهدتی دریغ نورزم.
12 . نسبت به رعایت قوانین اجتماعی و ملّی، و نیز مقررات و آیین نامه های ابلاغی حوزه های علمیه خواهران پایبند باشم؛ و در انجام وظایف علمی، پژوهشی، تربیتی، تبلیغی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی، همواره حضوری عالمانه، فعال و اثرگذار داشته باشم.